Молитва о воинах, идущих на брань

Господи Боже наш, услыши нас молящих Ти ся о воинах наших, и благослови, и укрепи их: и даждь им сердце мужественно на сопротивныя враги.
Ангела светла посли им.
Отыми же от рабов твоих на брань ныне исходящих, всякий глад и губительство, и избави их от всякого оружия, огня, нашествия врагов, и от восстания противнаго.
Спутешественник им буди, и подаждь им вся, яже ко спасению прошения: научи их и вразуми, спаси, защити, сохрани их, очисти, и радости духовныя исполни: души и телу их заступник и защитник буди, и яко Благ и милосерд и Человеколюбец прощение грехов подаждь им в день судный. Благослови начальников их, укрепи десницу их, даруй им ум бодр, вложи в сердца их благая о подчиненных их и о всех людех Твоих. Помилуй их и нас всех, и благослови во вся дни жизни нашея: да от Тебе помощь и заступление, и избавление приимше, славу и благодарение без всякого препятия всегда приносим.
Ты бо еси крепость и утверждение людем Твоим, и Тебе славу возсылаем со Единородным Твоим Сыном, и с Пресвятым, и Благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, во веки веков.

Аминь.

 

Количество просмотров: 770.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *